Warsztaty z pieczenia pizzy oraz odwiedziny w  Muzeum Ziemi Sokołowskiej

21 marca – to dzień szczególny. Znany jest jako pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Tego dnia towarzyszyła nam piękna pogoda oraz wspaniały nastrój. Uczniowie klasy 5a, 5b (z  wychowawczyniami p. E. Ustrobińską i p. A. Szot-Dec oraz opiekunami p. E. Kalandyk i  p.  P.  Cynkier)  a także młodsi uczniowie z klasy 2a i  2b (z  wychowawczyniami p. M. Małek oraz p. J. Wójcik oraz opiekunem p. W. Osetek) wybrali się do pobliskiej restauracji Carpatia i  uczestniczyli w  warsztatach z przygotowywania zdrowej pizzy. Najpierw dowiedzieli się kilku faktów z historii tej potrawy, potem zobaczyli pokaz robienia pizzy, a także sami próbowali swoich sił w tym procesie.  Każdy spróbował wybranej pizzy oraz zjadł pyszny deser.

Następnie uczniowie klas 5 przeszli się na edukacyjny spacer, którego uwieńczeniem była wizyta w  Muzeum Ziemi Sokołowskiej. Tam, każdy mógł znaleźć coś dla siebie, począwszy od wykopalisk archeologicznych, a skończywszy na ramie czołgu. Uczestnicy wysłuchali ciekawych opowieści zaprezentowanych przez gospodarzy tego miejsca. Wszyscy wyszli zadowoleni oraz wzbogaceni o  nowe doświadczenie. Celem wspólnego wyjścia było poznanie swojej małej ojczyzny, zaznajomienie się z historią swojej okolicy oraz integracja klas.

Anna Szot-Dec

stopka - szkoła

librus
przedszkolestr
Statystyki
  • Użytkownicy online: 0
  • Odwiedzin dzisiaj: 0
  • Odwiedzin wczoraj: 133
  • Ostatni tydzień: 1332
Certyfikaty

internet

zdrowie

dobro

bohateron

duzy mistrz

zdrowie

zdrowie

zdrowie

zdrowie

zdrowie

wojsko

zdrowie

zdrowie

zdrowie

dove

zdrowie

innowacyjna

Szkoła pamięta

Serce i pomoc

Organizator sportu

Certyfikat EDSS 2022

AWF

SKS

SKS

Dyplom uznania

Zaswiadczenie

Dyplom klimat

Podziekowanie

Oblicza dialogu

szkola-odkrywców-talentów

certyfikat5

certyfikat

certyfikat 2

certyfikat1